ДИСКОВА БРАНА VELES ZEUS HD 4.0

Код: VELES ZEUS HD 4.0

ДИСКОВА БРАНА VELES ZEUS HD - универсална, специално проектирана за работа при тежки условия, широк спектър на дейности. За въпроси и оферти звънете на телефон: +359 877 737 899.


ДИСКОВА БРАНА VELES ZEUS HD 4.0
Тип – полунавесна
Работна ширина – 4.00 м.
Транспортна ширина – 3.0 м.
Дълбочина на работа – 5-22 см.
Разстояние между дисковете – 250 мм.
Брой работни органи – 16
Брой дискове – 32
Диаметър на диска – 620 мм.
Ъгъл на атака – 17*
Работна скорост – 15 км/ч.
Транспортна скорост – 20 км/ч.
Необходима мощност – 200-300 к.с.
Универсалната дискова брана VELES ZEUS HD е специално проектирана за използване в тежки условия: остатъци от култури, прекалено уплътнена почва, сухи периоди и др.
Разположени на четири реда, работните тела на блока на VELES ZEUS HD са прикрепени към носещите греди на рамката чрез гумени амортисьори, което дава възможност на работното тяло да прави малки колебателни движения в амплитуда, като по този начин прониква по-дълбоко в почвата и едновременно почиства диска.
Два тандемни работни органи без поддръжка са фиксирани в шахматна дъска върху работната стойка, а разстоянието им в четири реда насърчава свободното смесване на почвата без запушване на устройството, а самопочистващ се валяк с вибриращи плочи перфектно подравнява повърхността на полето след преминаване на дисковете.
Дисковата брана VELES ZEUS HD има широк спектър от приложения, обхващаща обработката на стърнищни, зърнени и редови култури с груби стъблови култури, средно дълбока и дълбока (до 23 см) оран. Както и сечене на многогодишни треви и находища. По този начин ZEUS HD с право може да се счита за мощна универсална машина, която днес няма аналози.
Дисковете на работното тяло на дисковия агрегат ZEUS HD са монтирани на стелаж, изработен от специализирана стомана, който преминава през многоетапна сложна термомеханична обработка. Главата на работното тяло се състои от два сферични, двуредови ъглови контактни лагери, които имат двустепенна защита: външното лабиринтно уплътнение предпазва от влиянието на околната среда, а уплътнението на касетата надеждно предотвратява навлизането на замърсители в лагерите. Отказът от класическата грес Litol-24 в полза на нова грес с многокомпонентна грес, която се пълни отново от корпуса, позволява да се удължи експлоатационният живот на всяка единица дори при най-тежки условия.
Технологията за обработка на почвата от блоковете на дисковата брана Велес серия ZEUS HD въвежда нов принцип на движение на почвата по време на обработката. Специално разработената и патентована тандемна подредба на дисковете предотвратява заземяването между дисковете, като по този начин увеличава проникването и качеството на обработка. А разделянето на работните тела на 4 реда увеличава ефекта на разцепване, тъй като всеки следващ ред дискове изисква по-малко енергия. Поради поетапното подреждане на работните тела в тандем, проходимостта на остатъците от реколтата и стабилността на блока към запушване се увеличава дори на тежки почви с много растителност. В дисковата брана на Велес ZEUS HD почвата не се задържа между съседни дискове, както при класическа дискова брана, което значително намалява консумацията на енергия за преминаване на брана. Работното тяло е фиксирано върху мощна рамка с помощта на специални амортисьори, които позволяват оптимално копиране на релефа и усвояване на ударни натоварвания върху конструкцията на рамката, така че надеждността на устройството да достигне ново ниво.
Дълбочината на обработка при дисковия агрегат VELES ZEUS HD се регулира хидравлично с помощта на 2 опорни колела отпред и хидравличен цилиндър на опорния цилиндър отзад. Хвърлящите шайби позволяват фиксиране в избраното положение.
Агромашина Груп Пазарджик предлага пълната гама селскостопански машини на украинския завод Велес Агро – дискови брани, обръщателни и конвенционални плугове, дискови агрегати, култиватори. На сайта ни agrochasti.com ще намерите разнообразие на резервни части за техника на водещи марки, части за трактори, консумативи.